denk en doe dag van GRS en GroenRijk
Denk-en-Doe dag september

Diefstalpreventie geeft stof tot nadenken bij Denk & Doe dag GRS Retail en GroenRijk

GRS Retail en GroenRijk organiseren jaarlijks meerdere Denk & Doe dagen waarbij ondernemers en tuincentrummedewerkers onder leiding van diverse sprekers actief aan de slag gaan om van en met elkaar te leren. In september stond er weer zo’n dag op de Belgische en Nederlandse agenda’s, dit keer geheel in het teken van ‘Diefstalpreventie en Veiligheid binnen het bedrijf’. Een thema dat helaas aan de orde van de dag is, ook binnen de tuincentra. Om ondernemers en medewerkers zo goed mogelijk ‘te wapenen’ tegen winkeldiefstal trapte Checkpoint af met inzicht in de cijfers en ontwikkelingen. Uiteraard passeerden ook  de artikelbeveiligingsproducten uitgebreid de revue.

Tijdens de presentatie ‘Samen diefstal verlagen’ van Frank de Klerk van HDLG werd vervolgens bekeken hoe je je medewerkers het best kunt ondersteunen om juist te handelen en zo de kans op diefstal verlagen en de winkelervaring van klanten verhogen. In teams werd besproken wat de risico-momenten door de dag heen zijn en werd gekeken naar de ‘Huisregels veilige winkel’. Daarnaast kwam ook het signaleren van potentiële dieven aan de orde en waren er tips & trics over hoe te handelen op de winkelvloer en bij de kassa, en hoe je klanten aanspreekt wanneer je vermoedens van winkeldiefstal hebt.

In België werd het programma aangevuld met de komst van de Politie regio Rhode en Schelde. Zij besteedden aandacht aan ‘Preventie en omgang met winkeldiefstal’. De politie deelde de do’s en don’ts bij winkeldiefstal voor medewerkers. Ze gaven aan welke wettelijke verplichtingen je als ondernemer hebt, wat je kunt doen bij diefstal of het vermoeden hiervan en wat te doen als je iemand betrapt op winkeldiefstal.

Beide Denk & Doe dagen zijn weer succesvol verlopen.