Fonkelnieuw tuincentrum Coppelmans in Nuenen wordt sfeervol ‘kunstwerk’

In het Brabantse Nuenen opent volgend voorjaar de nieuwe vestiging van tuincentrum ondernemer Patrick Coppelmans. Daar waar ooit Vincent van Gogh zijn meesterwerken schilderde komt nu weer een meesterwerk. Samen met Mies architectuur is het pand ontworpen en gaat het de komende maanden vorm krijgen.

De nieuwe vestiging ligt mooi gesitueerd aan de noordelijke rondweg. Het winkeloppervlak bedraagt 8800 vierkante meter, er komen driehonderd parkeerplaatsen en het aantal werknemers verdubbelt tot zestig. De gedreven ondernemer glimt van trots als hij vertelt over de nieuwbouw. “Het wordt een toonaangevend tuincentrum, een van de grotere in het zuiden van Nederland. “

Bijzondere elementen in het nieuwe pand zijn de houten constructie in de entree en in de horeca. Gelamineerde vurenhouten spanten en kolommen staan garant voor nog meer sfeerbeleving. Verder is veel aandacht besteed aan de nieuwe inrichting met mooie hardwaren en verse groenproducten.

Na de zomervakantie zet Thermoflor in rap tempo de kassen op het fundament. “Het zal heel snel gaan, voorspelt Coppelmans. Vier weken geleden is het grondwerk begonnen en de fundering komt deze week.” De opening staat gepland in maart 2018.

Het nieuwe pand biedt alle ruimte voor de succesvolle formule van Coppelmans. “Succesvol kunnen ondernemen heeft voor ons alles te maken met het feit dat we een familiebedrijf zijn en alles in eigen hand hebben. We kopen rechtstreeks in bij kwekers, zijn dagelijks zelf op de veiling aanwezig. Ook in het Verre Oosten hebben wij onze eigen inkopers. Daarnaast maken wij onderdeel uit van BTC-Retail, een intensieve samenwerking van de tuincentra van De Bosrand, Tuinwereld en Coppelmans. Met deze groep denken wij op vele fronten de maximale schaalvoordelen te kunnen benutten waarmee wij een topassortiment voor eerlijke prijzen kunnen aanbieden.”

 

Lees ook:
Nieuwbouw Coppelmans Nuenen definitief door compromis