Gezamenlijke regiovergadering voor Nederlandse en Belgische GRS Retail leden

Op 12 juni waren de leden van GRS Retail voor de regiovergadering te gast bij Florensis, een veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal aan kwekers. Deze keer was het een gezamenlijke regiovergadering voor alle leden van Nederland en België.

 

Tijdens deze regiovergadering kwamen o.a. de ontwikkelingen binnen GRS Retail aan de orde op het gebied van omzet en marketing. Vanuit Tuinbranche Nederland was er een toelichting op het plantenpaspoort dat op 14 december a.s. verplicht wordt, en konden de vragen over dit onderwerp uitgebreid beantwoord worden. Ook was er een presentatie van Peter Leendertse van CLM over ‘Ambitie 3.0’, de derde ambitie gewasbescherming in de sierteelt waarin onder andere de integrale verduurzaming in de Retail wordt beschreven. Daarnaast heeft Bastiaan Viaene van Proefcentrum Sierteelt (PCS) heeft een betoog gehouden over duurzaamheid door de keten heen voor de Belgische markt.

 

Na de pauze werd het programma hervat met een presentatie van gastbedrijf Florensis, over hun ambities en toekomstvisie o.a. op het gebied van bestrijding en toonden zij tijdens een uitgebreide rondleiding ondermeer hun noviteiten. Tijdens een bezoek aan FlowerTrials werden de GRS Retail leden geïnspireerd door de vele innovaties op het gebied van pot- en perkplanten en de creatieve concepten.

Kortom, een inspiratievolle regiovergadering die mede dankzij de gastvrijheid van Florensis weer positief is ontvangen door de aanwezige ondernemers.