Kipster eervolle vermelding bij Dutch Daylight Award

Afgelopen donderdag heeft Kipster, een project van Smiemans Projecten, een eervolle vermelding ontvangen in de categorie <1000 m2 voor de Dutch Daylight Award. De jury vond Kipster een project met hoge maatschappelijk impact, waarbij daglicht essentieel is om een gezonde en goede omgeving te creƫren.
Daglicht is een belangrijk element in het welzijn van mens en dier. Gebruik makend van de techniek uit de tuinbouw waarin daglicht al vele jaren geregeld wordt, is er een optimale schuur ontwikkeld.
Sinds de opening staat Kipster, die zich de meest dier-, mens- en milieuvriendelijkste boerderij ter wereld mag noemen, veel in de belangstelling. Zo heeft het recentelijk drie belangrijke internationale prijzen gewonnen.

De Dutch Daylight award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor gebouwen met bijzondere daglicht-kwaliteiten. Het is in 2008 in het leven geroepen om bijzondere daglichtarchitectuur te belonen en onder de aandacht te brengen, zodat dit als inspiratie kan werken voor toekomstige bouwprojecten. De uitreiking van de award vond plaats op donderdag 4 oktober 2018 in de Hoge Raad der Nederlanden te Den Haag, winnaar van 2016.