KSPL Holding neemt Thermoflor BV over en wordt Thermoflor Construct BV

KSPL holding, de moedermaatschappij van onder andere de bedrijven en merken Deforche, Deforche Construct en Forzon, heeft overeenstemming bereikt met de curator van de Grimbergen Group, die op 2 oktober failliet ging, over een doorstart van Thermoflor, Thermoflor Building and Services en Bright Buildings.
Voor het faillissement had de Grimbergen Group 4 business units, zijnde
 

Thermoflor BV Realisatie van projecten (Sales, Design en Engineering)
Grimbergen Constructions BV Productie van staal en aluminium
Thermoflor Building and Services BV Bouw en service van projecten
Bright Buildings BV Overige daglichtgebouwen

 
met vestigingen in Heerlen en Wateringen. Het is de bedoeling van de nieuwe eigenaar om met 3 van de 4 afdelingen verder te gaan, de werkgelegenheid van zoveel mogelijk werknemers te behouden en de lokale verankering te handhaven. Deze 3 afdelingen zullen voortaan onder de bedrijfsnaam Thermoflor Construct BV opereren. Grimbergen Constructions BV in Heerlen wordt niet mee overgenomen. De productie van Thermoflor Construct BV zal gecentraliseerd worden binnen de KSPL holding. De marktnaam zal Thermoflor blijven.

Curator Scholtes: ”Met de nieuwe eigenaar is een overeenkomst gesloten over voorraden, inventaris, intellectueel eigendom en alle lopende contracten. Ik ben erg blij dat we een doorstart hebben kunnen realiseren.”

Steven Deforche, bestuurder van KSPL holding: “De overname van Thermoflor is een mooie uitbreiding voor ons op de Nederlandse, Duitse en Scandinavische markt en in het Verenigd Koninkrijk Het is de bedoeling om die markten verder onder de naam Thermoflor te bewerken en uit te breiden. Daarbij zien we ook goede kansen voor synergie tussen onze verschillende bedrijven binnen de holding.”

De doorstart van Thermoflor is niet alleen goed nieuws voor het personeel en leveranciers, maar natuurlijk ook voor de Thermoflor klanten over heel de wereld.

Thermoflor Construct BV blijft vanuit dezelfde locatie in Heerlen opereren.