Drone Kipster

Succesvolle Kipster geeft Smiemans opdracht voor tweede vestiging

Succesvolle Kipster geeft Smiemans opdracht voor tweede vestiging

Eind 2017 werd de meest dier-, mens- en milieuvriendelijkste boerderij voor leghennen ter wereld feestelijk geopend. Sindsdien heeft Kipster vele nationale en internationale prijzen gewonnen. Door het succes komt er een nieuwe vestiging bij, dit keer in Beuningen. In september start Smiemans Projecten als partner in de bouw met de constructie.

Kipster is een initiatief van vier ervaren ondernemers, met elk hun eigen specialisme. Dankzij innovatieve oplossingen is dit grotendeels glazen gebouw dé meest diervriendelijke en ecologische boerderij voor leghennen ter wereld. Alle witte eieren, die beter voor het milieu zijn, worden afgenomen door Lidl en Albron, die ook het vlees ervan verkopen.

 

Drone Kipster

Foto vestiging Venray

De tweede boerderij krijgt een oppervlakte van 3.450 m2 en ook hier wordt zo veel mogelijk de natuurlijke leefomgeving voor leghennen nagebootst. Er is veel gevarieerde beplanting en toevoer van frisse buitenlucht. De grote glazen gevel van het gebouw zorgt voor veel daglicht. Met 1.160 zonnepanelen op het dak zijn de eieren klimaatneutraal en slimme filters dringen het fijnstof met 90% terug. De boerderij met een centrum voor educatie en voorlichting is dagelijks te bezoeken.