GRS Inkoop

Thema Watermanagement op de GRS Novemberbeurs

Op 13 en 14 november jl. heeft de november huisbeurs van GRS plaats gevonden in het Plantarium Gebouw. Een drukbezochte beurs, met een breed scala aan tuinwinkel-, dier- en groen assortiment, waar leveranciers o.a. mee konden dingen naar de award voor de meest duurzame ontwikkeling, en aan de bezoekers oplossingen werden geboden op het gebied van watermanagement.

Om het thema watermanagement kon je niet heen, want men moest letterlijk water overbruggen om de beurs te betreden. Watermanagement is zeer actueel in Nederland en België omdat we te maken hebben met intensieve of langdurige regenbuien die wateroverlast in de tuin kunnen veroorzaken, maar ook met langdurige zonperioden die kunnen leiden tot uitdroging. Diverse oplossingen op het gebied van opvang, afvoer en bewatering werden op de beurs getoond.

Nieuw! op de Novemberbeurs was de presentatie met duurzame producten of concepten van de voorkeursleveranciers die op de beurs stonden. De bezoekers konden hun stem uitbrengen voor 1 van deze initiatieven. Griffioen Wassenaar B.V. kwam met een grote meerderheid van stemmen als winnaar uit de bus. Zij presenteerden hun ‘Hellogarden vaste planten’ concept met potten en trays gemaakt van reeds gerecycled materiaal dat vervolgens ook weer 100% recyclebaar is. Zij gingen naar huis met de award voor de ‘Meest duurzame ontwikkeling’.

Uiteraard kon men ook profiteren van diverse collectieve inkoop acties. Er werden weer 2 nieuwe tenders gepresenteerd en ook kon men de aantallen van de 2 eerder geïntroduceerde tenders verhogen. Daarnaast waren er diverse Volume Stapelen acties. GRS stimuleert haar leden van GRS Retail en GroenRijk mee te doen met deze collectieve inkoop acties, want hiermee wordt immers de kracht van GRS, de grootste tuincentrumorganisatie van de Benelux, benut.

Kortom, we kunnen spreken van een zeer geslaagde beurs voor zowel leden als leveranciers, waar op de eerste beursdag het hoogste bezoekersaantal ooit is gemeten!