Thermoflor - Bright Buildings - logo en ontwikkelingen

Thermoflor bouwt volop aan meerdere projecten

PT Creations is klaar voor de toekomst

PT Creations in Wijk en Aalburg is specialist in hoogwaardige plantenarrangementen. Deze arrangementen, afgestemd op feestdagen en seizoenen, worden geleverd aan o.a. benzinestations, bloemisten, groothandels, retail en tuincentra.

publicatiefoto2

Door de groei van het bedrijf ontstond er behoefte aan een meer overdekte ruimte. De passende oplossing was een moderne hal voor kantoren en logistiek aangevuld met 3.800 m2 Thermoflor-bouw voor verwerking en logistiek.

De werkzaamheden voor het gehele project liggen mooi op schema. PT Creations verwacht de hal met kerst al in gebruik te kunnen nemen.

publicatiefoto

Wederopbouw kwekerij na catastrofale brand in Zwitserland

In 2012 vierde de firma Rutishauser AG haar 100-jarig bestaan. Een prachtig Zwitsers familiebedrijf die zich met recht de Blumenfamilie noemt. Hier worden bloeiende potplanten en tulpen in allerlei vormen en maten gekweekt en verhandeld. De liefde voor bloemen en planten is de grote motivatie van het bedrijf.

In september 2013 ging ongeveer 80% van de 5 hectare grote kwekerij in vlammen op. Na deze catastrofale gebeurtenis – overigens zonder persoonlijke ongelukken – begon al snel een grondige voorbereiding voor de wederopbouw. In september 2014 werd de vergunning verleend voor deze nieuwbouw.

Mede door de jarenlange goede relatie tussen de familiebedrijven Rutishauser en Thermoflor, gaf Rutishauser het vertrouwen aan Thermoflor om de wederopbouw in goede banen te leiden.

De eerste en tweede fase, die het komende halfjaar gebouwd worden, bestaan uit 14.000 m2 moderne breedkappers van 12.80 m. De dakbedekking van diffuus glas zorgt voor optimale klimaat- en groeiomstandigheden. De tulpen en plantengroeien in planttafels die volledig geautomatiseerd hun weg vinden in hetgebouw. De complexe staalconstructie in combinatie met de goothoogte van 8.00 m zorgen voor voldoende ruimte om in meerdere lagen te kweken én om de veelheid aan logistieke handelingen te verwerken.

Publicatiefoto schade
Publicatiefoto schade

Rutishauser6    Rutishauser2 Rutishauser3 logo_rutishauser_4c_farben_angepasst

De oplevering staat gepland voor de zomer van 2015.

Thermoflor bouwt intussen verder aan meerdere projecten in binnen- en buitenland:

  • Bents Garden Centre in Glazebury (United Kingdom)
  • Forest Lodge in Farnham (United Kingdom)
  • Tuincentrum de Boet in Hoogwoud, recent opgeleverd (Nederland)
  • Coppelmans in Oss (Nederland)
  • Ranzijn Tuin & Dier in Spijk (Nederland)
  • Villa Verde in Tollevast (Frankrijk)
  • Kwekerij Rutishauser in Zuberwangen (Zwitserland)