Tuincentrum Bodenstaff viert 40-jarig jubileum

De maand oktober stond voor Tuincentrum Bodenstaff in het teken van hun 40-jarig jubileum. Uiteraard werd dit feestelijk gevierd. Met speciale jubileum-acties voor de klanten, een feestavond voor medewerkers, leveranciers, buren, vrienden en familie. En een reünie voor oud-medewerkers en oud-stagiairs. “En dat zijn er nogal wat van die afgelopen veertig jaar”, aldus Henk-Jan Bodenstaff.

Tuincentrum Bodenstaff en de graszodenkwekerij zijn door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving.

Aan de basis van het tuincentrum stond de droogbloemenkwekerij en –drogerij, die de broers Marinus en Henk-Jan Bodenstaff in 1978 startten. Mede dankzij de populariteit van droogbloemen en boeketten, werd het bedrijf snel uitgebreid. Na het faillissement van één van de afnemers van de droogbloemen werd een winkeltje aan huis gestart. Al snel groeide dit winkeltje uit zijn voegen; iedere winter werd de winkel in oppervlakte verdubbeld.

In 1988 zijn de broers met de verkoop van snijbloemen en perkplanten begonnen. Ook kwam er een grote kas direct achter de droogbloemenwinkel voor een uitbreiding van het assortiment; heesters, struiken en vaste planten. Het officiële begin van Tuincentrum Bodenstaff!

In 1996 sloot ook de jongste broer, Johan zich bij het bedrijf aan. Niet lang daarna, in 1998, startten de 3 broers met de teelt van graszoden. Dit sloot goed aan bij het tuincentrum en groeide uit tot een landelijke opererend bedrijf, tegenwoordig zelfs met export van graszoden.

Na een allesverwoestende brand in 2010, waarbij de broers hun levenswerk in vlammen op zagen gaan, werd niet opgegeven. Binnen acht maanden wordt een compleet nieuw tuincentrum neergezet. Op 27 oktober 2010 was het dan zover: de opening van het huidige Tuincentrum Bodenstaff XXL. Er is geïnvesteerd in een milieuvriendelijke toekomst. Zo wordt de winkel ’s winters CO2 neutraal verwarmd door een pelletkachel. In 2016 zijn zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee voldoende energie wordt opgewekt om het hele bedrijf te voorzien van zonne-energie.

Tuincentrum Bodenstaff is al sinds 1998 trouw lid van GRS Retail. Ze zijn graag geziene gasten op de huisbeurzen, en vergaderingen. GRS Retail wenst Marinus, Henk-Jan, Johan en het hele team dan ook nog heel veel mooie jaren met Tuincentrum Bodenstaff toe.