Tuincentrum De Ganzenbeek in Voorthuizen gaat plat

VOORTHUIZEN Tuincentrum De Ganzenbeek aan de Apeldoornsestraat in Voorthuizen staat aan de vooravond van een complete metamorfose. Ongeveer de hele zaak gaat plat en wordt vervangen door nieuwbouw, met aan de voorkant een parkeerterrein. Daarmee houdt de winkel naar eigen zeggen rekening met twee belangrijke ontwikkelingen: klantengroei én de komst van de rondweg om Voorthuizen.

,,Het is een ingrijpend plan, maar we moeten deze stap zetten”, zegt eigenaar Arjan Kous van het tuincentrum. De winkel, al jaren net buiten het dorp gevestigd langs de drukke Apeldoornsestraat, trekt volgens hem de laatste jaren steeds meer klandizie. ,,Daardoor wordt de oppervlakte van vooral de binnenruimte steeds krapper. We zijn feitelijk gezien uit ons jasje gegroeid. We willen met de tijd meegaan en ook meer beleving in de winkel brengen, maar daar hebben we nu de ruimte niet voor.”

Lees verder bij de bron (BarneveldseKrant) >>>